66. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA

Ovogodišnji, 66. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, pod sloganom „Inspirišemo razvoj“, održava se od 21. do 24. maja na Beogradskom sajmu. Ova prestižna manifestacija, koja postoji od 1956. godine, ključna je za regionalnu tehničku i tehnološku industriju.

Sajam okuplja proizvođače, distributere, inovatore, naučno-istraživačke institucije, zastupnike svetskih kompanija i entuzijaste, pružajući im priliku za istraživanje i prezentaciju najnovijih dostignuća. Fokus je na industrijama 4.0 i 5.0, sa tehnologijama kao što su CNC mašine, 3D tehnologije, hidraulika, pneumatika, elektronika, LED tehnologije, i zelena industrija.

Takođe, poseban akcenat je na inovacijama budućnosti poput veštačke inteligencije, 5G mreža, blokčejn tehnologija, proširene i virtuelne stvarnosti, kvantnih računara, nanotehnologija, čistih energija, IoT-a, dronova, automatizacije i robotike.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim proizvodima i uslugama, testiraju uređaje, učestvuju u radionicama i predavanjima, i informišu se o industrijskim trendovima i inovacijama. Sajam tehnike omogućava kompanijama da povećaju vidljivost i prepoznatljivost brenda, što može dovesti do rasta prodaje i novih poslovnih prilika.

Sajam tehnike je član Međunarodne unije sajmova (UFI, Pariz) od 1957. godine.

Najnovije na
Digitalnom Privrednom Vodiču